Кривокапић: Тренутни односи Црне Горе и Србије мало уздржани

Срна
Foto: Андолија/архива

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић оцијенио је да су тренутни односи са Србијом "мало уздржани", али да је жеља његове владе, а мисли да и Влада Србије то жели, „да направи најбоље односе".

"Вјероватно ћемо у некој будућности то показати и практичним примјерима, јер није довољно имати само жељу, већ је потребан и резултат. Ми ћемо се потрудити да односи буду онакви какви треба да буду, да заједнички кроз комуникацију дођемо до најбољих рјешења за све", рекао је Кривокапић за Н1 тв.

На питање како то да има исти став према иницијативи "мини Шенген, као и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, који је изјавио да Црна Гора не жели иницијативу која може у назнакама бити супститут за европску интеграцију, Кривокапић каже да су Министарство спољних послова и Канцеларија за европске интеграције добили задатак да направе детаљну анализу.

"Вјероватно ћемо у мају имати однос према ''мини Шенгену''. Ја ниједну одлуку нисам донио без јасне анализе. Кад све анализе покажу да је то најбоље рјешење… Али, што се тиче слободе кретања људи и робе, мислим да то никад није био проблем...", рекао је Кривокапић.

Коментаришући контакте са српским предсједником Александром Вучићем, Кривокапић је рекао да су срели два пута на сахранама митрополита Амфилохија и патријарха Иринеја, али да то није била прилика за разговор.

"Имао сам неколико дивних, куртоазних реченица које смо размијенили, немам никакве негативне односе нити желим да их имам према било коме, можда нека реченица коју човек изговори буде лоше тумачена", наводи Кривокапић.

На питање да ли су испитивали контакте ухапшеног вође навијача Партизана Вељка Беливука у Црној Гори, он истиче да је основни задатак његове владе борба против криминала и корупције.

"Већ смо процесуирали одређене случајеве. Они не заврше онако како би требало, јер је правосуђе још увијек заробљено, људи на челу институција дају мјеру понашања, не зависи све од система, већ од појединца који води ту институцију, што је погрешно и ми то желимо да промијенимо", навео је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана