Кривокапић: Сваки министар да формира свој тим

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Мандатар за састав нове црногорске Владе Здравко Кривокапић рекао је да функције по дубини које треба да распореди парламентарна већина треба да покрију стручни и компетентни људи, а да сваки министар треба сам да формира свој тим.

Кривокапић је рекао да је странкама парламентарне већине предложио да формирају радну групу која ће се бавити расподјелом функција по дубини, након што је од њих добио захтјев да се прецизно изврши расподјела.

"Да би да расподјела по дубини била цјелисходна за читаву стратегију коју правимо, потребно је да на свим тим функцијама преовладавају стручни компетентни кадрови који ће моћи да одговоре изазовима са којима ћемо се сусрести", рекао је Кривокапић агенцији МИНА.

Према његовим ријечима, свако одлагање је губљење времена и представља лошу карактеристику или поруку коју шаљу не само црногорској јавности, него и међународној која са пажњом прати шта се дешава.

Он је поновио да је убијеђен да ће 2. децембра коначно бити усвојена "прва нова демократска Влада у историји Црне Горе".

Када је ријеч о Закону о слободи вјероисповијести, Кривокапић је навео да ће то бити у надлежности министра правде који ће предложити најбоље рјешење које је у сагласју са струком и са свим заинтересованим странама.

"Надам се да ће политичке партије које чине већину у парламенту препознати то као такво рјешење, али ако неко има боље рјешење, увијек треба да идемо на то да боље превлада", истакао је Кривокапић.

Он је додао да се мора промијенити стил рада и да треба смијенити било коју Владу или министра ако ради лоше.

"Значи да та незамјењивост не буде мјера нашег битисања, него је мјера рад и резултат тога рада. Ако се окренемо таквим принципима гдје ће прво стручност и одговорност да доминира над свим, онда ћемо имати другачију Црну Гору", поручио је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана