Кривокапић: Свака борба против корупције је борба за Црну Гору

Срна
Кривокапић: Свака борба против корупције је борба за Црну Гору

ПОДГОРИЦА - Свака борба против корупције је борба за Црну Гору, поручио је носилац листе коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић на заједничкој конференцији за новинаре лидера нове коалиције која планира да формира Владу.

"Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас", рекао је Кривокапић на конференцији на којој је представљен споразум којим је, између осталог, предвиђено да ће се спроводити све међународно преузете обавезе, убрзано радити на реформама неопходним за чланство у ЕУ, поштовати Устав, што значи да неће бити покретања поступака за промјену заставе, грба, химне, те да нова Влада неће повлачити признање /самопроглашеног/ Косова.

Он је поручио да се све ради у интересу свих грађана Црне Горе, без обзира на вјеру, нацију, политику и уз поштовање свих права, а поготово оног есенцијалног - на слободу.

Кривокапић је говорио и о Закону о слободи вјероисповијести, за који је нагласио да децидирано не стоји у потписаном споразуму.

"Мислим да је потпуно јасно да нико нема ништа против да тај закон буде донесен, једино је проблем што овај сада угрожава имовину. Онај ко угрожава имовину и не омогућава најзначајније право, слободе, показао је шта то значи. Ово није било питање референдума које је ДПС хтио да прикаже, већ је питање друге ставке, а то је борбе против организованог криминала и корупције", рекао је Кривокапић и изразио наду да то нова власт може промијенити.

Лидер коалиције "Мир је наша нација" Алекса Бечић рекао је да је споразум најбољи одговор на све покушаје подметања, манипулација, стварања тензија и подјела.

"Он је потврда да ће нова демократска власт бити програђанска, спремна да служи Црној Гори и њеним грађанима. Нема промјене, већ само јачања спољнополитичког пута Црне Горе", истакао је Бечић.

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић нагласио је да ће будућа Влада имати подршку међународне заједнице, а посветиће се и економском стању у Црној Гори.

"Чекају нас велики економски и социјални изазови, нагомилани проблеми, празна каса, борба против корупције и криминала. Будућа Влада има задатак да се највише посвети тим питањима. Са овим умире свака манипулација ДПС-а. Одлучни смо да спроведемо помирење и бавимо се питањима која највише оптерећују грађане Црне Горе", поручио је Абазовић.

У Споразуму, који је потписан јуче, наведено је да ће нова демократска влада у Црној Гори одговорно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, ојачати и унаприједити сарадњу с НАТО-ом и брзо, у потпуности и предано, спровести све реформе потребне за пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ.

У овом споразуму наглашено је и да ће нова демократска влада у потпуности деполитизовати кључне владине институције с циљем обезбјеђења бескомпромисне борбе против криминала и корупције.

Нова влада, како је наведено, неће спроводити реваншизам на политичкој или било којој другој основи, усвојиће и ревидирати све законе у складу са европским стандардима, с циљем што брже интеграције Црне Горе у ЕУ и омогућиће мањинским странкама учешће у Влади, без обзира имају ли парламентарни статус или не.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана