Кривокапић: Промјеном власти започета суштинска демократизација

Срна
Кривокапић: Промјеном власти започета суштинска демократизација

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је, промјеном власти, успостављен дисконтинуитет у односу на лошу праксу и започета суштинска демократизација друштва, рекао је предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић у обраћању на виртуелном Самиту за демократију, гдје је учествовао на позив предсједника САД Џозефа Бајдена.

Кривокапић је рекао да је Црна Гора, након прве демократске смјене власти, направила значајне искораке у афирмисању вриједности које су у фокусу Самита за демократију, саопштено је из кабинета предсједника црногорске Владе.

Према његовим ријечима, Самит промовише три фундаменталне вриједности сваког демократског друштва - борбу против диктатора, борбу против корупције и промовисање поштовања људских права.

Кривокапић је навео да од тих вриједности зависи демократски просперитет и интеграција Црне Горе у ЕУ, што представља стратешко спољнополитичко опредјељење државе.

"Захвални смо САД јер нас подржавају на путу ка том циљу и задовољни због прилике да заједнички мултилатерално дјелујемо, прије свега кроз савезништво у НАТО, доприносећи колективној безбједности", рекао је Кривокапић.

Он је нагласио да слободни и независни медији, укључујући невладин сектор, остају основ развоја и опстанка сваког демократског друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана