Кривокапић пред храмом у Подгорици, Ђукановић са демонстрантима на Цетињу

Срна
Кривокапић пред храмом у Подгорици, Ђукановић са демонстрантима на Цетињу

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић вечерас је пред Храмом Христовог Васкрсенја у Подгорици, гдје се служи доксолгија у част Њгове светости патријарха српског Порфирија, док је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић отишао на Цетиње и придружио се демонстрантима против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Пред храмом у Подгорици су и министри у Влади Црне Горе, представници Демократског фронта Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Славен Радуновић, лидер Праве Марко Милачић, предсједници општина Будва Марко Царевић и Никшић Марко Ковачевић, посланици Демократа, лидер Ујединјенје Горан Даниловић, директор Фонда за здравствено осигурање Драгослав Шћекић.

Дио града преко Мораче уочи свечаности практично је блокиран због колоне возила које су пристизале. Окупљени носе званичне заставе Црне Горе, црквене заставе, тробојке, заставе Србије.

Ђукановић је стигао на Цетиње гдје се фотографисао са грађанима који протестују против устоличења митрополита Јоаникија, које је планирано сутра у Цетињском манастиру, јављају црногорски медији.

Они су данас раније блокирали улазе у град и пут Цетиње-Подгорица, али и магистралу према Будви.

Ђукановић је раније рекао да ће 5. септембра доћи на протест у пријестоници, ако Српска православна црква не одустане од најављеног догађаја у Цетињском манастиру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана