Кривокапић поново предсједник Скупштине Црне горе

Агенције
Кривокапић поново предсједник Скупштине Црне горе

Подгорица - Лидер црногорске Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић данас је четврти пут изабран за предсједника Скупштине Црне Горе, преносе агенције.

За Кривокапића је гласало 46 посланика владајуће коалиције, док је против било 34 посланика опозиције.

Посланицима новог сазива Скупштине Црне Горе за данас је остало да изаберу и три потпредсједника парламента.

У пригодном обраћању Кривокапић је истакао да су “европске интеграције шанса да се унаприједи контролна улога парламента”.

- Држава без снаге да проведе законе води у нестабилност. Снага државе стално расте кроз посвећеност владавини права. Слаба држава не може бити брана нелегалним финансијским интересима, који су супротни потребама грађана. Парламентарни консензус о јачању моћи Скупштине отворио нам је врата ЕУ - поручио је Кривокапић.

Кривокапић један је од оснивача СДП-а, а политички ангажман почео крајем осамдесетих, када се интензивно укључио у политички живот Црне Горе.

Биран је за посланика у осам сазива Скупштине Црне Горе, први пут 1989. године, као и Скупштине СРЈ од 1993. до 1997. године и Скупштине Државне заједнице СЦГ од 2003. до 2006. године.

Предсједник је црногорског парламента од 2003. године.

Изабрана три потпредсједника

Посланици Скупштине Црне Горе су на данашњој конститутивној сједници изабрали три потпредсједника, два из реда владајуће коалиције и једног из реда опозиције.

За потпредсједнике су изабрани посланик Демократске партије социјалиста Жељко Штурановић, посланик Бошњачке странке Суљо Мустафић и посланик опозиционог Демократског фронта Бранко Радуловић.

Они су након избора положили заклетву пред посланицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана