Кривокапић: Партијско правосуђе мора претрпјети демократске промјене

Срна
Кривокапић: Партијско правосуђе мора претрпјети демократске промјене

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је данас на састанку са амбасадором Словеније Грегором Прескером да партијско правосуђе остаје проблем у Црној Гори и да ће морати претрпјети демократске промјене у наредном периоду.

Кривокапић је истакао да након промјене власти изазов са радом правосуђа треба ријешити, саопштено је из Владе Црне Горе.

Он је истакао да је заинтересован за продубљивање сарадње са Словенијом на свим пољима, прије свега на економском.

Прескер је честитао Кривокапићу на именовању и потврдио одличну сарадњу држава, посебно на политичком, економском, културном, образовно-научном и еколошком плану.

Кривокапић се данас састао и са аустријском амбасадорком Аном Јанковић, којој је пожелио добродошлицу и истакао да Црна Гора има традиционално добре односе са Аустријом.

Он се осврнуо на актуелна дешавања у Црној Гори, наводећи да нова Влада није кренула у реваншизам, већ у реструктурисање институција.

Јанковићева је нагласила да Аустрија остаје заговорник политике проширења ЕУ и да снажно подржава Црну Гору на њеном европском путу.

Кривокапића се састао и са италијанским амбасадором Луком Зелиолијем, а на састанку је закључено да ће Црна Гора и Италија наставити сарадњу и комуникацију у циљу имплементације нових пројеката.

Кривокапић је навео да очекује да ће постојеће међусобно повјерење, које се огледа и у континуираној подршци Италије реформској агенди и црногорском спољнополитичком курсу, допринијети даљем развоју сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана