Кривокапић открио ко стоји иза немира у Црној Гори

ГС
Кривокапић открио ко стоји иза немира у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Нереде праве они којима то одговара. И предсједник и премијер (Црне Горе) током кампање поручивали су људима да треба да се селе, каже лидер црногорске опозиције Здравко Кривокапић.

Само дан-два након завршених избора у Црној Гори дошло је до инцидената. Полиција је интервенисала у Подгорици јер су немире правиле присталице Мила Ђукановића (ДПС) и присталице побједничке коалиције. У тучи је повријеђено више лица, а неколико је и приведено.

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић поручио је да ови инциденти не треба да служе на част никоме, али је оптужио Удбу (службе државне безбједности) да стоји иза немира и да наручује подјеле.

- Нереде праве они којима то одговара. И предсједник и премијер током предизборне кампање поручивали су људима да треба да се селе. Говор мржње није потребан у овом тренутку. Рука помирења је пружена свима. То не одговара само једној страни, која сада покушава Удбом да дође до побољшања резултата, што је немогуће. Наша побједа је чиста као суза - истакао је Кривокапић.

Коментаришући позиве који су се појавили на друштвеним мрежама, а који позивају на "одбрану државе од издајника и туђина, бунт Црногораца, окупљање на градском тргу у Подгорици", Кривокапић каже да то доживљава као реваншизам, али позива на спуштање тензија.

И лидер коалиције "Мир је наша нација" Алекса Бечић поручио је поводом инцидената на улицама да су грађани у обавези да обезбиједе мир у земљи.

- Ако сачувамо мир, можемо имати све, ако изгубимо мир, не треба нам ништа. Мир и достојанство, мудра и хладна глава су нешто што је свима у Црној Гори најпотребније у овом тренутку - рекао је Бечић.

Упркос позивима на ублажену реторику, носилац листе ДПС-а у Андријевици и предсједник општине Срђан Машовић је за лоше резултате оптужио цркву. ДПС је иначе у тој општини послије девет година изгубио власт, а Машовић је поручио да се повлачи из политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана