Кривокапић: Оставка Владе у јуну ако буџет не буде одржив

Срна
Кривокапић: Оставка Владе у јуну ако буџет не буде одржив

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да ће Влада поднијети оставку уколико се предложени буџет за 2022. годину не покаже одрживим до јуна и да не види разлог зашто Влада не би преживјела јануар.

Кривокапић је рекао да гарантује да ће 1. фебруара минимална зарада у Црној Гори бити 450 евра, а просјечна плата 700 евра, ако буде усвојен буџет, какав је Влада предложила.

“Ако буде усвојен буџет какав смо ми предложили, а не каквим га неко кроји, ако ово не буде тачно Влада ће поднијети оставку у јуну, јер до тада ће се виђети процес да ли је ово одрживо”, изјавио је Кривокапић за Радио телевизију Црне Горе.

Према његовим ријечима, Црна Гора данас нема корупције у врху, што је најзначајније, нема ни непотозма који је био карактеристика у ранијем периоду.

“Ова Влада је покренула пут ка одрживом, инклузивном и паметном економском развоју. Друга њена карактеристика је јачање институција које ће допринијети да Црна Гора ојача као грађанска, демократска, еколошка и проевропска држава”, нагласио је Кривокапић.

Он је навео да Влада Црне Горе не раздваја грађане иако је неко наметнуо ту причу, те истакао да је најбоље помирење - економско помирење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана