Кривокапић: Нова Влада биће изабрана 2. децембра

Срна
Кривокапић: Нова Влада биће изабрана 2. децембра

ПОДГОРИЦА - Мандатар Здравко Кривокапић изјавио је да је убијеђен да ће нова Влада Црне Горе бити изгласана у Скупштини 2. децембра.

“Ниједан податак не можемо да добијемо из одлазеће техничке Владе. Од Министарства финансија смо тражили податке о броју запослених од 1. септембра, али су нам рекли да не могу да нам дају такве податке”, навео је Кривокапић.

Он је рекао да питање реорганизације не може да буде ријешено и да је тај процес у појединим министарствима трајао по три или четири мјесеца.

“Ако је неко радио прије за 120 дана ми ћемо радити упола мање. Радићемо интензивно јер знамо да имамо проблем дефинисања буџета до краја године. Нацрт буџета требао је да буде дефинисан 15. новембра”, навео је Кривокапић.

Он је рекао да је уобичајено да се рад Владе не критикује првих 100 дана.

“Мислим да је природно да ту владу 200 дана нико не критикује. Пројектујемо да радимо четири године, а колико ће бити не оптерећујемо се тиме”, рекао је Кривокапић за Телевизију “Вијести”.

Одговарајући на питање да ли је Дритан Абазовић дефинитивно његово рјешење за министра одбране, он је навео да ће Абазовић извјесно бити потпредсједник Владе и његов замјеник, али да још није извјесно да ће бити министар одбране.

“Знам шта сам предложио. Разлог лежи у чињеници што сматрам да је то часно, поштено и правично и са најбољим намјерама. То је за мене била најбоља мјера да покушам да дођемо до консензуса”, каже Кривокапић.

Он није задовољан радом специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

“Формираћемо специјални тим за борбу против организованог криминална, имаћемо подршку међународне заједнице која ће нам дати и средства, чак и експерте. То није процес за један дан, то ће трајати одређени временски период и надамо се да ћемо послије три мјесеца, доћи до онога што сви очекују”, рекао је Кривокапић.

Говорећи о Министарству унутрашњих послова, он је навео да је разговарао са три кандидата за министра унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана