Кривокапић: Непоколебљиво остајемо привржени Алијанси

Срна
Foto: vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је поводом четири године чланства ове земље у НАТО, да су се актуелна Влада и политичке партије које чине парламентарну већину већ на почетку мандата обавезале да ће наставити да јачају допринос НАТО-у како би показали да непоколебљиво остају привржени Алијанси и европским стремљењима.

“Црна Гора се опредијелила за ове вриједности јер су оне мјера бољег и квалитетнијег живота и једина водиља ка свјетлијој будућности за нас и нашу дјецу”, истакао је Кривокапић.

Он је у обраћању грађанима рекао да је увјерен да све оно што раде у оквиру НАТО агенде јача позицију Црне Горе и олакшава њен пут ка ЕУ, што је потврђено и искуством неких чланица ЕУ.

“Данас обиљежавамо четири године од како је Црна Гора 5. јуна 2017. године постала 29. чланица НАТО-а. Тиме је испуњен један од најважнијих спољнополитичких приоритета Црне Горе, и трајно осигурано њено мјесто у евроатлантској породици држава”, рекао је Кривокапић.

Он истиче да интеграцију у ЕУ и чланство у НАТО види као “један исти пут” на ком се тежи идентичним вриједностима – демократији, људским правима, индивидуалним слободама, владавини права.

Кривокапић је додао да је Црна Гора стабилна, поуздана и посвећена чланица НАТО-а, да активно учествује у спровођењу политика НАТО-а у жељи да допринесе миру и стабилности у региону, Европи, али и глобално.

Он је подсјетио да су у условима пандемије ковид 19 многе савезнице пружиле подршку и донирале неопходну медицинску помоћ и опрему, а једну од највреднијих донација опредијелио је НАТО у вриједности од 800.000 евра.

И предсједник Мило Ђукановић поручио је да Црна Гора остаје поуздан савезник и партнер НАТО-а, да наставља да дјелима потврђује посвећеност јединству Алијансе, јачању отпорности и одбрани заједничких вриједности, продубљивању сарадње са онима који дијеле црногорски евроатлантски пут и очувању међународног поретка заснованог на правилима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана