Кривокапић неће на саслушање због заплијењеног кокаина, остали званичници саслушани

Срна
Кривокапић неће на саслушање због заплијењеног кокаина, остали званичници саслушани

ПОДГОРИЦА- Одбор Скупштине Црне Горе за безбједност и одбрану данас је обавио контролно саслушање челника црногорске Владе, полиције и тужилаштва у вези са актуелним случајем запљене око 500 килограма кокаина.

Било је планирано и саслушање предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, али он није дошао на сједницу Одбора.

Предсједник тог скупштинског тијела Милан Кнежевић прочитао је Кривокапићев допис у којем премијер наводи да се неће одазвати на овај позив, а „разлог је као и раније“.

Одлука о контролном саслушању у вези са пљенидбом око 500 килограма кокаина донесена је једногласно на претходној сједници Одбора за безбједност и одбрану.

Радници „Волија“ су 12. јануара у пакетима банана у магацину те подгоричке компаније пронашли кокаин, о чему су обавијестили полицију. Из Управе прихода и царина саопштили су да је брод у којем се налазила пошиљка банана упловио у Луку Бар 2. јануара.

Кнежевић је рекао да постоји кворум за данашњи рад. Осим потпредсједника Владе Дритана Абазовића, директора Управе полиције Зорана Брђанина и директора Агенције за националну безбједност Дејана Вукшића, присутан је и главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић, као и шеф Специјалног полицијског одјељења Драган Радоњић.

Кнежевић је, уз сагласност чланова Одбора, промијенио дневни ред, те је усвојено једногласно да сједница буде затворена за јавност.

-У овом случају, у Специјалном државном тужилаштву је формиран предмет, спроведен извиђајни поступак. Наведено је да је поступак тајан. Обавезани смо да само изнесемо основану сумњу, због тајности. Тајне податке можемо саопштити у тајној соби - навео је Катнић.

Брђанин је, такође, рекао да се мора поштовати закон, те да ће јавно саопштити оно што може, а тајне податке у тајној соби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана