Кривокапић: Кључне реформе у медијском сектору

Срна
Кривокапић: Кључне реформе у медијском сектору

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је током данашњег наставка континуираног дијалога са медијима да су реформе у медијском сектору кључне како би се обезбиједило објективно, професионално и кредибилно извјештавање јавности, али и одржив рад медија на уређенијем тржишту, које ће пружити неопходни медијски плурализам.

Данашњем састанку присуствовали су и министар јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић, директор независног дневика "Вијести" Маријана Бојанић, главни уредник дневника "Дан" Митар Ракчевић, директор дневника "Побједа" Драшко Ђурановић и извршни директор недељника "Монитор" Милена Перовић.

Кривокапић је рекао да је свјестан изазова са којим се суочавају штампани медији, те да је тешко преживјети на малом тржишту као што је Црна Гора.

Он је још једном исказао пуну подршку напорима Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија да се састане са свим медијима у Црној Гори и жељу да буде упознат са свим приједлозима које представници медија изнесу на састанцима.

"Циљ овог састанка је да се упознамо, да видимо који су то кључни проблеми са којима се суочавају штампани медији, да их маркирамо и покушамо заједнички да нађемо рјешења", нагласио је Кривокапић.

Срзентићева је рекла да им није циљ "гашење пожара", већ рјешавање системских изазова цјелокупног медијског сектора.

"У нама ћете имати искреног и отвореног партнера који је спреман да о свим темама разговара у оваквим и сличним форматима и да рјешавамо проблеме", поручила је она.

Представници штампаних медија указали су на проблеме са којим се суочавају, високим трошковима које изискује дистрибуција новина као и постојећим монополом на тржишту.

Циљ Континуираног дијалога са медијима је добијање информација о највећим изазовима са којима се сусрећу сви представници медијске заједнице, како би се удруженим снагама постигла одржива рјешења у тој области, а састанци са медијима биће организовани и у наредном периоду.

Премијер Кривокапић и Срзентићева претходне седмице разговарали су са представницима РТЦГ, ТВ Вијести, ТВ Нова М и Прва ТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана