Кривокапић: Испитати наводе о нелегалним активностима породице Ђукановић

Срна
Кривокапић: Испитати наводе о нелегалним активностима породице Ђукановић

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић позвао је вечерас надлежне тужилачке органе да испитају наводе о нелегалним активностима чланова породице предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Невладина организација МАНС је у оквиру глобалног истраживачког пројекта “Пандора папири” пронашала овјерене копије уговора о успостављању трастова и компанија на офшор дестинацијама које су формирали предсједник државе Мило Ђукановић и његов син Блажо.

“Позивам надлежне тужилачке органе да раде свој посао и испитају наводе о нелегалним активностима чланова породице Ђукановић. Сваки противзаконито стечени евро, на штету црногорских грађана, мора бити враћен у државни буџет”, написао је Кривокапић на “Твитеру”.

Према његовим ријечима, правна држава и борба против корупције остају приортитет Владе Црне Горе.

“Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских дјевичанских острва, Панаме и Гибралтара”, навели су из Истраживачког центра МАНС-а.

Из МАНС-а су додали да је син предсједника Црне Горе, између осталог, искористио ту структуру да формира и двије скривене компаније са ћеркама фирмама у Лондону и Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана