Кривокапић и Грубишић: Створити услове за рјешење питања Превлаке

Срна
Foto: gov.me

ПОДГОРИЦА- Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић и хрватски амбасадор у Подгорици Веселко Грубишић истакли су данас да је питање Превлаке једино отворено између двије земље, те исказали спремност да се уложе напори како би дошло до његовог трајног рјешења на обострано задовољство.

Током сусрета је било ријечи о приступању Црне Горе ЕУ, изградњи јадранско-јонске магистрале, те стварању услова за затварања питања Превлаке, саопштено је из црногорске Владе.

Кривокапић је потврдио је да је Црна Гора недвосмислено окренута европским интеграцијама и да јој на том путу хрватско искуство може бити добар примјер и смјерница за даље кораке.

Грубешић је рекао да је званичан став Хрватске наставак пружања помоћи Црној Гори на европском путу у виду експертизе, учешћа у твининг пројектима и осталим формама погодним за обје земље.

Када је ријеч о јадранско-јонској магистрали, саговорници су се усагласили да је њена изградња од великог интереса, не само за Црну Гору и Хрватску, већ и за читав регион.

Црногорски премијер је истакао важност што скоријег дефинисања коначног плана и пројекта, како би се његовој реализацији што прије приступило.

Грубешић је рекао да Хрватска подржава и унапређење путне инфраструктуре и везе Црне Горе са Србијом и регионом уопште, те што брже повезивање са коридором 10, што ће, између осталог, утицати повољно на црногорски туризам.

Саговорници су се сагласили да је неопходно убрзати прекогранични промет и изразили увјерење да ће предстојећа туристичка сезона, упркос пандемији, бити знатно успјешнија од претходне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана