Кривокапић, Ескобар: Императив борба против корупције

Срна
Foto: Гов.ме

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић пренио је данас специјалном америчком изасланику за Западни Балкан Габријелу Ескобару да су борба против корупције, регионална сарадња и посвећеност европским интеграцијама неизмјерно важне за Црну Гору.

Кривокапић је истакао да се сагласио са Ескобаром да борба против корупције мора бити императив, те да ће Влада Црне Горе учинити све што је у њеној надлежности, како би се постигле жељене реформе и како би Црна Гора што прије постала пуноправна чланица ЕУ.

Он је навео да Црна Гора “остаје постојани савезник САД и поуздана чланица НАТО”, саопштено је из црногорске Владе.

Ескобар је истакао да борба против корупције представља највећи изазов за црногорског друштво, који надлежне институције морају третирати на озбиљан и ефективан начин.

Он је апострофирао велики економски потенцијал Западног Балкана, те значај регионалних иницијатива које могу помоћи да се државе региона боље економски повежу и интензивније сарађују.

Током разговора са предсједником црногорске Скупштине Алексом Бечићем, Ескобар је навео да су САД забринуте због пописа у Црној Гори, који, како је оцијенио, може подићи националистичке тензије.

Ескобар је поручио да посланици морају да раде заједно против корупције и на унапређењу јавног интереса, објављено је на “Твитер” налогу Амбасаде САД у Подгорици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана