Кривокапић: До 15. јуна биће вакцинисано 35 одсто становништва Црне Горе

Срна
Кривокапић: До 15. јуна биће вакцинисано 35 одсто становништва Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је данас у Скупштини Црне Горе да ће до 15. јуна бити вакцинисано 35 одсто становништва и да ће бити довољно вакцина за све грађане.

Он је у одговору на питање предсједника посланичког клуба Социјалдемократа Ивана Брајовића на који начин Влада планира да се суочи са катастрофалном епидемиолошком ситуацијом у држави, рекао да крајем октобра, када је био пик епидемије нико није могао да “привири” рачунима Националног координационог тијела.

“Ако погледате што су препоручивали стручњаци, а протежирао предсједник Црне Горе - држава би требало да буде затворена. Затварање је довело до феноменалне четири седмице, а онда до катастрофалних посљедица по туризам и минуса од 500 милиона евра”, навео је Кривокапић.

Он је истакао да је за овакво понашање крив и премијер и сваки грађанин који не поштује мјере.

Кривокапић је нагласио да борба против ковида није борба Владе, него читавог друштва те да је једина држава у окружењу која има у паду број заражених, Црна Гора”.

Кривокапић је у току премијерског сата рекао и да је у току рад на Закону о поријеклу имовине, те да се нада да ће он ускоро бити послат Скупштини на усвајање.

Он је истакао и да ће програм рада Владе и Нацрт буџета, бити достављени у законском року.

Одговарајући на питање посланика Демократског Фронта Славена Радуновића зашто је Влада, “потпуно изван својих уставних надлежности, тражила мишљење Венецијанске комисије о предлогу измјена и допуна тужилачких закона које је предложила група посланика, кад посланици то нису сматрали за потребно”, Кривокапић је рекао да Влада, према Уставу, има право да тужилачке законе усагласи са Европском комисијом, а предуслов је, како је навео, мишљење Венецијанске комисије.

Кривокапић је рекао да Венецијанска комисија није дала ни негативно, нити позитивно мишљење на предложене измјене тужилачких закона, већ оно у којем се налазе одговарајуће препоруке, врло једноставне за измјену.

Он је додао да се у Венецијанској комсиији налазе најкомпетентније особе које могу независно и непристрасно одлучивати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана