Кривокапић: Абазовић није ништа урадио поводом дописа Европола

Срна
Кривокапић: Абазовић није ништа урадио поводом дописа Европола

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, док је био координатор безбједносних служби, није урадио ништа поводом дописа које је Европол доставио у јулу прошле године о полицајцима - сарадницима “кавачког” криминалног клана, изјавио је бивши црногорски премијер Здравко Кривокапић.

Кривокапић је рекао да тенденције да се одговорност због резултата безбједносних служби и везе појединаца из тог сектора припишу искључиво влади Црне Горе коју је је он водио “представљају јефтин покушај скретања пажње са суштине приче”.

Он је на “Твитеру” подсјетио да је у септембру прошле године покренуо питање рада директора Управе полиције Зорана Брђанина и тадашњег министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, као и да је Абазовић такву иницијативу дефинисао као “црвену линију” која би могла срушити владу.

“Колико је данас јасна веза криминалних кланова и безбједносног сектора, толико је јасна и одговорност Абазовића, који са својим тимом није предузео ништа поводом дописа Европола достављених у јулу прошле године”, навео је Кривокапић.

Он је појаснио да је “данас јасније зашто нико осим шпедитера није одговарао за товар кокаина који је откривен у јануару”.

“Данас је доста тога јасније и избором новог контроверзног шеФа Агенције за националну безбједност /Саво Кентера/, а тек ће све бити јасније у времену које долази”, сматра Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана