Кривокапић 2. и 3. новембра у посјети Србији

Срна
Кривокапић 2. и 3. новембра у посјети Србији

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић боравиће у уторак и сриједу, 2. и 3. новембра, у званичној посјети Србији, на позив предсједника Владе Србије Ане Брнабић, саопштено је из црногорске Владе.

Влада Црне Горе данас је на сједници утврдила платформу за званичну посјету, током које су планирани сусрети са највишим државним званичницима Србије.

У платформи се истиче да ће званична посјета предсједника Владе Црне Горе Србији бити у функцији јачања билатералних односа, као и унапређења политичког дијалога и укупне сарадње.

У документу се додаје да посјета представља и прилику да се истакне важност стабилног и сигурног региона, као и “значај његове јаче интеграције кроз механизам Берлинског процеса, којим се учвршћује европска перспектива западног Балкана”.

“Имајући у виду кризу насталу усљед пандемије ковида 19, посјета ће бити одлична прилика за разговор о моделима усмјереним на превазилажење здравствених, економских и других изазова условљених пандемијом са којима се обје државе суочавају”, наводи се између осталог у платформи.

Током Кривокапићеве посјете биће пренесена подршка новој фази преговора између Београда и Приштине, с очекивањем да ће она бити интензивирана у наредном периоду и резултирати обострано прихватљивим и свеобухватним рјешењем.

У делегацији која путује у Србију биће савјетници предсједника Владе Црне Горе Вања Радевић, Иван Шикмановић и Никола Зечевић, отправник послова у Амбасади Црне Горе у Србији Ана Ражнатовић и шеф кабинета премијера Ивана Маловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана