Кривичне пријаве против чланова бирачких одбора у Шавнику

Танјуг
Кривичне пријаве против чланова бирачких одбора у Шавнику

ШАВНИК - Полиција у Шавнику ће против члана изборне комисије Д.Ш. (47) и члана бирачког одбора И.Т. (60) у Шавнику, поднијети кривичне пријаве због кривичних дјела повреда права гласања, спречавање одржавања гласања и уништавање докумената о гласању, саопштено је данас из Управе полиције Црне Горе.

Како се наводи, приликом одржавања поновљених локалних избора у Шавнику на бирачком мјесту број 1, Д.Ш. није дозволио гласање једној особи, након чега је уништио 40 гласачких листића, пренео је РТЦГ.

-О догађају је обавијештен надлежни тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима који је наложио прикупљање обавјештења након чега се изјаснио да се против Д.Ш. поднесе кривична пријава за кривична дела повреда права гласања, спречавање одржавања гласања и уништавање докумената о гласању - наводи се у саопштењу Управе полиције.

Из полиције додају да је и на другом бирачком мјесту, број 14 у Крушевицама, члан бирачког одбора И.Т. уништио 14 комада неискоришћених гласачких листића.

-Тиме је, како се сумња, извршио кривично дјело спречавање одржавања гласања и против њега ће бити поднијета кривична пријава- закључују из Управе полиције.

Раније данас је прекинуто гласање на оба бирачка мјеста у Шавнику, гдје се осми пут одржава гласање на локалним изборима, саопштио је председник Општинске изборне комисије Шавник Душан Радановић за Портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана