Кривична пријава за машиновођу који је забио воз у аутобус

Јутарњи лист
Кривична пријава за машиновођу који је забио воз у аутобус

Шибеник – Машиновођа који је 3. августа налетио на аутобус на пружном пријелазу у Сиверићу, притворен је уз кривичну пријаву у којој полиција наводи да није успио зауставити влак иако је био упознат с чињеницом да рампа и сигнализација на прелазу не раде, преноси “Јутарњи лист”.

Полиција је истрагу завршила јуче и 51-годишњег машиновођу из Ситног Доњег осумњичила за кривично дјело угрожавања саобраћаја, саопштила је данас шибенско-книнска Полицијска управа.

У тој несрећи теже су повријеђене двије особе из аутобуса, од којих је један задобио озљеде опасне за живот, лакше је повријеђено девет путника из аутобуса, један путник из воза, возач аутобуса, машиновођа и кондуктер из воза.

Машиновођу полиција сумњичи да је 3. августа 2013. управљајући путничким возом на релацији Книн-Дрниш, на прелазу “Јабука” у Сиверићу око 8.28 часова “није успио зауставити влоз иако је био упознат да је на пружном прелазу неисправан свјетлосно-звучни уређај као и полубраници за затварање саобраћаја, односно да прелаз није обезбјеђен, о чему је имао издат писмени налог”.

Због тога је налетио на аутобус шибенских регистрација, којим је на линији од Книна за Дрниш управљао 43-годишњак из Дубраве код Шибеника, при чему је усљед удара воз одгурао аутобус 21 метар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана