Кривична пријава против митрополита Амфилохија

Срна
Кривична пријава против митрополита Амфилохија

ПОДГОРИЦА - Припадници Центра безбједности Подгорица данас су поднијели кривичну пријаву против Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија због, како су навели, основане сумње да је починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

- Он је ово дјело, сумња се, починио тако што је организовао јавно окупљање у покрету којем је, према процјенама полиције, присуствовало око 8.000 грађана, што је супротно мјери Министарства здравља о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима - саопштила је црногорска Управа полиције.

У саопштењу се наводи да је, осим тога, против митрополита Амфилохија поднесена и прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама.

Митрополиту Амфилохију јутрос је уручен позив да дође у подгоричку полицију због синоћње литије у Подгорици. У позиву је писало да је потребно од њега прикупити обавјештења у својству грађанина.

У зграду Центра безбједности Подгорица ушао је данас у 11.15 часова.

Са владиком Амфилохијем у Центар безбједности Подгорица ушла су и два адвоката.

Адвокати су након изласка из полиције саопштили да је однос тужиоца био некоректан јер је све требало да траје највише сат времена, а митрополит Амфилохије задржан је пуних шест сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана