Кривична пријава против Кривокапића и Коњевића због спомен-плоче у Морињу

Срна
Кривична пријава против Кривокапића и Коњевића због спомен-плоче у Морињу

ПОДГОРИЦА - Управа за инспекцијске послове Црне Горе поднијела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против доскорашњих министара иностраних послова и одбране Ранка Кривокапића и Рашка Коњевића због спомен-плоче која је 10. октобра постављена у Морињу, у Боки Которској, у присуству хрватских званичника.

Поступајући инспектор пријаву је поднио јуче због, како је прецизирано, повреде члана Кривичног законика, који се односи на повреду и недозвољено подизање спомен-обиљежја.

"Ко оштети, уништи, неовлашћено измијени, доради, измјести, замијени или уклони спомен-обиљежје, или подигне или организује подизање спомен-обиљежја чије подизање није дозвољено, казниће се затвором од једне до три године", наводи се у том члану.

Из Управе за инспецијске послове је речено да је општина Котор дужна да уклони спомен-обиљежје, али да њен предсједник Владимир Јокић то рјешење не спроводи.

Спомен-плоча откривена је 10. октобра, уз присуство тадашњих министара Кривокапића, Коњевића и Адријана Вуксановића, али и министара из Владе Хрватске.

Истог дана, неколико десетина мјештана протестовало је испред некадашње касарне у Морињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана