Кришто информисала Милановића о актуелној ситуацији у БиХ

Танјуг
Кришто информисала Милановића о актуелној ситуацији у БиХ

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић разговарао је данас у Загребу са председавајућом Савјета министара БиХ Борјаном Кришто, која га је упознала с актуалном политичком и економском ситуацијом у БиХ након конституисања нове власти, као и о приоритетима Савета министара.

Како је саопштено из Кабинета хрватског предсједника, Кришто је истакла да су евроатлантске интеграције БиХ и реформски процеси у фокусу рада Савјета министара БиХ, при чему је посебно нагласила потребу хитних измјена изборног законодавства у складу с пресудом Уставног суда БиХ и пресудама Европског суда за људска права.

Милановић је, наводи се, подржао настојања новог Савјета министара БиХ да се убрзају промјене изборног законодавства.

Милановић је, додаје се, подржао и настојање новог Савета министара БиХ да се убрзају промјене изборног законодавства којима би се обезбједила конститутивност, равноправност и легитимна заступљеност сва три народа БиХ у свим тијелима власти. 

"Исто тако, потврдио је да ће Хрватска, као и до сада, остати снажан глас и заговарач Босне и Херцеговине у Европској унији", рекао је Милановић.

Саговорници су се сложили да је потребно интензивирати сарадњу између две сусједне и прријатељске земље у предстојећем периоду.

"Предсједник Милановић честитао је уједно Борјани Кришто на именовању на дужност предсједавајуће Савјета министара БиХ и пожелио јој успјех у раду", наводи се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана