Криминалци поново ударају на црногорску полицију

Агенције
Криминалци поново ударају на црногорску полицију

Подгорица - Организовани криминал у Црној Гори је политичког профила и полиција је немоћна у борби против мафије, оцијенио је функционер Демократског фронта Небојша Медојевић и осудио напад на командира Интервентне јединице ЦЈБ Бар Ивана Ђоковића.

На Ђоковићевом аутомобилу у суботу ујутру активирана је експлозивна направа. У снажној експлозији уништен је Ђоковићев приватни аутомобил.

Полицијска јединица којом он руководи прије неколико дана је, након што је интервенисала претресајући припаднике једне од барских криминалних група, одузела од њиховог шефа блиндирани џип.

Наводно је тај опасни криминалац најавио да ће се осветити, а у Управи полиције кажу да су њихове барске колеге то службено евидентирале. Криминалац, за кога сумњају да је наложио дизање у ваздух аутомобила полицајца Ђоковића, прије неколико дана наводно је напустио Црну Гору. Полицијски функционери и раније су били на мети црногорских криминалаца. Како је казао Медојевић, "нови терористички напад у Бару само доказује да су разорене институције система задужене за борбу против мафије".

Медојевић је оцијенио да је мафија у Црној Гори данас организованија, опремљенија и богатија од полиције.

- А има и логистичку заштиту од Агенције за националну безбједност који контролише одређени број тужилаца, судија, и зна да је јача од ове и овакве државе ојађене владавином ДПС-а - саопштио је Медојевић.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић оцијенио је да напад на аутомобил командира полиције у Бару представља "рукавицу бачену држави у лице" и да ће држава без милости одговорити на такве нападе.

- Желим да им поручим да смо ту рукавицу прихватили и да ће имати веома брз и јасан одговор. Са државом се на овакав начин неће моћи играти - рекао је Марковић.

Он је поздравио и охрабрио професионалан рад руководства полиције у Бару, посебно начелника и командира који је нападнут.

- Црна Гора остаје досљедна својим принципима да обезбиједи стабилност и мир, комфор за све који у њој желе да живе на миран начин - рекао је Марковић.

У Бару се током посљедњих мјесеци у обрачунима два супротстављена криминална клана догодило неколико убистава. Након тога, полиција је појачала контроле на улицама и извела неколико претреса, током којих је заплијењено оружје.

ПзП тражи оставке

У Покрету за промјене (ПзП) сматрају да је право вријеме да министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Славко Стојановић поднесу оставке на своје функције.

Овакав став ПзП-а саопштен је након, како су оцијенили, "катастрофалне безбједносне ситуације", не само у Подгорици и Бару, већ широм Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана