Крим-полицајац помагао дилерима

24ur.com
Крим-полицајац помагао дилерима

Загреб - У великој међународној полицијској акцији разбијања нарко-ланца у Словенији и Хрватској јуче су ухапшене 33 особе, од којих је 15 Хрвата, објавили су хрватски медији.

Како сазнају хрватски медији, један од ухапшених је припадник крим-полиције који је сарађивао са дилерима.

Хрватски медији су пренијели да су припадници хрватске и словеначке полиције ухапсили осумњичене за умијешаност у међународни ланац препродаје дроге и да је акција координисана са Интерполом.

Интензивни полицијски претреси спроводе се на подручју Приморско-горанске жупаније, Личко-сењске жупаније, али и ширем подручју Загреба.

Словеначко Министарство унутрашњих послова саопштило је да су у раним јутарњим часовима службеници Криминалистичке полиције из Копра у сарадњи са службеницима Управе полиције (ГПУ-а) и специјализованих јавних тужилаца Словеније почели завршну етапу акције према међународној криминалној организацији која се у Словенији и Хрватској бави шверцом дроге.

- Акција се координисано спроводи у сарадњи са службеницима Полицијске управе приморско-горанске у Хрватској - наведено је у саопштењу словеначког МУП-а.

Ради се о великој полицијској акцији која је мјесецима припремана уз помоћ канцеларије Интерпола у Љубљани и Загребу, али и сједишта у француском Лиону.

Криминалистичка акција обухвата и тајне мјере над полицијским службеницима у Словенији и Хрватској. За неке полицајце, наиме, сумња се да су одавали податке из истрага кључним људима из криминалне организације која је дрогу транспортовала и продавала на подручју двије државе.

Први је детаље о акцији пренио словеначки портал "24ур.си".

Словенија

Словеначки медији су објавили да у Словенији, на подручју Постојне, Сежане, Логатца и Љубљане око 100 полицајаца истражује доказе против 18 ухапшених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана