Крила Олује на поштанским маркама у Хрватској

Танјуг
Foto: Index.hr

ЗАГРЕБ- Хрватска пошта саопштила је данас да ће од сутра, два дана уочи обиљежавања Дана побједе и домовинске захвалности, у оптицај пустити нови пригодни поштански блок са мотивом формацијског лета авиона акробатске групе Крила Олује.

Пригодни блок је штампан 30.000 примјерака и чине га двије марке. Аутор блока је дизајнер из Загреба Орсат Франковић, а фотографију је снимио вођа акробатске групе Крила Олује капетан Дарко Беланчић.

Вриједност марака означена је словном ознаком Б, што одговара износу поштарине за писмо масе до 50 грама у међународном промету, пренијела је Хина.

Крила Олује су акробатска група Хрватскога ратног ваздухопловства (ХРЗ) с циљем да презентује вјештине, дисциплине и тимског рада и високог степена обучености припадника ХРЗ-а и Оружаних снага РХ.

Службено су представљени јавности 5. августа 2005. у Книну поводом обиљежавања 10-те годишњице војно-редарствене операције “Олуја”, по којој је и добила име.

Крила Олује дјелују у саставу 392. ескадриле авиона 93. крила ХРЗ-а у касарни „Пуковник Мирко Вукушић“ у Земунику, а њихови пилоти лете на авиону Пилатус ПЦ-9М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана