Крешић: модернизација оружаних снага веома битна

Срна
Крешић: модернизација оружаних снага веома битна

САРАЈЕВО - Замјеник министра обране у Савјету министара Мијо Крешић истакао је данас у Сарајеву да су пројекти модернизације Оружаних снага БиХ веома битни, те да ово министарство жели имати широк избор партнера и понуђача.

У разговору са представницима израелских компанија у подручју војне индустрије, Крешић је поздравио њихову жељу за успостављање сарадње, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Он је предложио даље сусрете са техничким особљем Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, који директно ради на средствима битним за модернизацију Оружаних снага.

Представници израелских компанија представили су своје производе и пројекте модернизације на пољу ваздухопловних, борбених и електронских система који дјелују на копну, мору, ваздуху, свемиру и кибернетичком простору.

Они су изразили спремност за остваривање пословне и едукативне сарадње с Министарством одбране и Оружаним снагама БиХ.

Разговору је присуствовао и помоћник министра обране за обавјештајно-безбједносне послове Предраг Ђурић, док су госте из Израела предводили виши директор за корпоративни маркетинг Израелске ваздухопловне индустрије Евгени Шајнин и регионални директор за маркетинг и развој компаније “Елта системс” Дани Паслев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана