Кремљ: Србија је под притиском без преседана да заузме антируски став

Танјуг
Кремљ: Србија је под притиском без преседана да заузме антируски став

МОСКВА - Србија је под притиском без преседана да се придружи оним земљама који имају антируски став, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

-Покушаји да се Србија привуче да стане на страну оних који имају антируски став се стално чине. Знамо да је Београд под огромним, никада раније виђеним притиском -  рекао је Песков новинарима, пренио је Тасс. Песков је напоменуо да ће Русија пажљиво да прати војне вјежбе Србије у сарадњи са државама чланицама НАТО-а под називом "Платинасти вук".

Он је истакао да Русија предузима мјере да уравнотежи цјелокупну безбједносну архитектуру на континенту сваки пут када НАТО напредује ка руској граници.

-Кина има импресиван потенцијал за посредовање, али ситуација у вези са Украјином и даље је компликована - оцијенио је Песков коментаришући изјаву француског предсједника Емануела Макрона да би Кина могла да посредује у мировним преговорима Кијева и Москве.

Према његовим ријечима, ситуација у вези са Украјином је и даље тешка, тако да за сада нема изгледа за мирно рјешење.

Песков је истакао да ће бити потребно вријеме да се разумије примједба украјинског предсједника Володимира Зеленског да у будућности неће бити политичких, економских и историјских граница између Украјине и Пољске.

-Разговори руског предсједника Владимира Путина са бјелоруским колегом Александром Лукашенком у сриједу били су садржајни и завршени су далеко иза поноћи - рекао је Песков.

Путин се састао са портпаролом турског предсједника Ибрахимом Калином, рекао је Песков коментаришући извјештаје да су два званичника разговорала о сарадњи у вези са нуклеарном електраном Акују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана