''Краљ криптовалута'': До Квон направио више трансакција из спушког затвора

Танјуг
''Краљ криптовалута'': До Квон направио више трансакција из спушког затвора

СЕУЛ - Јужнокорејски држављанин До Квон направио је трансакције укупне вриједности од седам милиона долара, налазећи се све вријеме у спушком затвору у Црној Гори.

Како се наводи, у протеклих неколико дана, са Квоновог ''крипто новчаника'' замијењено је нешто више од 6,5 милиона долара у стабилну криптовалуту, путем деценетрализованих размена ''Унисвап'' и ''Керв''.

Током једном дана у посреднички ''новчаник'' послато је 500.000 долара, који је заузврат пребацио 450.100 апоена криптовалуте у ''новчаник'' креиран у септембру 2021, а портал наводи да је последња трансакција прије ове обављена 28. фебруара ове године.

 Професор Џеву Чо из Сеула, који преко годину дана прати Квонове активности, навео је да то има смисла једино уколико је некадашњи "краљ криптовалута" имао приступ интернету или је у тајности податке предао неком другом.

Такозвани ''краљ криптовалута'' До Квон ухапшен је на подгоричком аеродрому 23. марта због оптужби да је користио фалсификовани пасош, приликом покушаја да се укрца у приватни авион за Дубаи И САД и Јужна Кореја затражиле су његово изручење због оптужби за превару од најмање 40 милијарди долара.

До Квон је раније негирао оптужбе и затражио кауцију од 400.000 еура, што је одбијено

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана