Краљ кокаина пао купујући доњи веш у Трсту

Агенције
Краљ кокаина пао купујући доњи веш у Трсту

Трст - Подгоричанин Лука Дацић (47) ухапшен је у тржном центру у Трсту због сумње да је координирао транспорт дроге и посредовао балканским организацијама које се баве шверцом кокаина.

Како преносе црногорски медији, Дацић је раније у одсуству осуђен на седам година затвора и казну од 68.000 евра.

Он је ухапшен са фалсификованим документима у продавници веша док је био у друштву са Словенцем.

Како пишу подгорички медији, "у моменту хапшења Дацић је био елегантно обучен, а код себе је имао лажна документа".

Према налазима италијанских истражних органа, Дацић је годинама био значајно име у међународном шверцу дроге, а организовао је појединачне пошиљке које су се мериле десетинама килограма.

У септембру 2011. године суд у Милану је издао налог за његово хапшење, а након што је октобра исте године означен као бјегунац, услиједила је и међународна потјерница, издата 2012. године. У међувремену је Дацић првостепено осуђен на седам година затвора и 68.000 евра казне.

Дацић је оптужен у оквиру истраге "Флеш", која је отворена 2009. године, а која је током четири године трајања резултирала хапшењем 49 лица и оптужбама против још 14 особа, као и одузимањем 65 килограма кокаина и шест килограма хероина.

У оквиру истраге откривена је шверцерска рута којом је дрога путовала преко Трста и регије Фријули Венеција Ђулија до главних чворишта у Ломбардији.

Према оптужници, Лука Дацић је, заједно са још четворицом организовао увоз шест килограма кокаина са Балкана. Двојица његових колега су ухваћена 2009. године у Загребу, када је у њиховим колима пронађено 12 пакета од по пола килограма дроге.

Ферк

Лука Дацић је, према налазима истраге, био десна рука главног словеначког шверцера дроге Александра Ферка, али  је откривен њихов план да у луку Трст буде довезено 200 килограма кокаина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана