Крај привилегија за Јадранку Косор?

Вечерњи лист
Крај привилегија за Јадранку Косор?

Загреб - Уколико се бивши предсједник ХДЗ-а Јадранка Косор не буде жалила на избацивање из странке остаће без свих привилегија стечених високим позицијама.

Од 1995. године, када је ушла у ХДЗ и Сабор, Косор је уживала у бројним привилегијама - службени ауто, возач, секретарица..., указује загребачки “Вечерњи лист” и подсјећа да бивши премијер још није одлучила да ли ће улозити жалбу на пресуду о безусловном искључењу.

- Нисам још добила пресуду, а након сто је добијем добро ћу је проучити са адвокатом и донијети одлуку да ли ћу се жалити - навела је Косорова која је у петак, на дан изрицања пресуде, поручила да се неће жалити и упитала: “Ком би се то суду жалила?”.

Уколико њена коначна одлука буде да “нема жалбе”, или ако Предсједништво странке евентуалну жалбу не прихвати, наредне седмице ће бити стављена тачка на њен 17. годишњи привилеговани период у сада опозиционој странци.

Први пут откако је ушла у Сабор Косор ће остати без свих предности које су јој високе политичке позиције донијеле и постаће “обична” заступница, како је сама знала да назива колеге без додатних функција.

Још у јуну остала је без заштите коју је имала као бивши премијер, али тада јој је странка осигурала службено возило с возачем и поставила је на чело саборског Одбора за породицу, младе и спорт, захваљујући чему је добила и канцеларију и секретарицу у Сабору.

Међутим, уколико Предсједништво ХДЗ-а потврди одлуку о искључењу Косор ће постати независни посланик и остати без Одбора који је дио ХДЗ-ове “квоте”, али и службеног возача и возила.

Све собе у згради Сабора на Марковом тргу су “пуне”, па ће, она највјероватније добити канцеларију у Деметровој улици.

Као независни заступник више неће имати право на секретарицу, коју би могла добити једино да се с двоје саборских колега договори о оснивању клуба, а губи и око 2.500 куна од плате која јој је сљедовала као предсједници Одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана