Крај опсаде на Рабу: Убица се разнио бомбом

Агенције
Крај опсаде на Рабу: Убица се разнио бомбом

Раб - Криза која је трајала сатима на Рабу завршена након што се мушкарац који је убио психијатра разнио бомбом.

Преговори између полиције и наоружаног Срђана Смојвера који је хицима из пушке усмртио психијатра Синишу Ракића на хрватском острву Раб трајали су сатима.

Он није хтио да изађе из куће излази из куће у коју се затворио и претио и да ће се разнијети бомбом, пренијели су хрватски медији.

Како "index.hr" сазнаје, убица је 48-годишњи ратни ветеран и наводно бивши адвокат, а убијени је психијатар Синиша Ракић који је радио на Одјељењу за акутна и кризна стања у Психијатријској клиници на Рабу.

Како се наводи, жена убијеног мушкарца скочила кроз прозор док је покушавала да побјегне и са тешким повредама је превезена у болницу.

Из полиције наводе да је она пронађена и да је безбједном, а медији су навели да је она "поломљена лежала испред куће" јер Хитна помоћ није могла до ње пошто је нападач "пуцао по свима".

До инцидента је дошло у јместу Барбат на острву Рабу јутрос око 9.35 сати. Полиција је опколила кућу, а нападач је претио да ће се разнети бомбом. "Јутарњи" пише да је нападач користио "калашњиков".

"Данас око 9.35 сати полиција је примила дојаву о галами и пуцњави у месту Барбат на острву Раб. Доласком на мјесто догађаја полицијски службеници затекли су НН починитеља у чијој близини на тлу је непомично лежала НН мушка особа. По доласку полицијских службеника починилац (1969.) је опалио неколико хитаца из ватреног оружја у њиховом смјеру те је место догађаја осигурано и позвана је Специјална јединица полиције из Ријеке. Након доласка припадника Специјалне полиције тијело жртве (1966.) извучено је и пренесено до кола хитне помоћи гдје је утврђена смрт. Супруга жртве (1963.) која је напустила мјесто догађаја прије доласка полиције је пронађена и на сигурном", саопштила је полиција.

Постоји сумња да је нападач донедавно био у лијечењу у болници у којој је радио Ракић, али та информација и даље није потврђена.

Убијени љекар га је наводно пријавио, па С. С. никако није могао да нађе посао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана