Ковачевски: Забрана за све руске летове остаје на снази

Танјуг
Foto: Архива

СКОПЉЕ- Званично Скопље потврдило је данас да није дозволило прелет авиона шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова преко територије Сјеверне Македоније, а премијер Димитар Ковачевски је појаснио да се та забрана односи на све руске авио-компаније и да се авион Лаврова ни по чему не разликује.

У Скопљу, међутим, има и другачијих мишљења, па је лидер Левице Димитар Апасијев критиковао овакву владину одлуку и поручио да би Македонија данас била поштована, а не вазална територија да је Скопље својевремено забранило и прелете НАТО авијације када је бомбардован Београд.

„Да сте забранили македонско небо за НАТО авионе који су бомбардовали Београд, на начин на који сте забранили прелет авиона руског министра спољни послова Лаврова на путу за Србију, ми бисмо били поштована држава, а не вазална територија којом владају експлоатори и квислинзи", написао је Апасијев на Фејсбуку.

„Донијели смо одлуку, забрана прелета руских авио-компанија преко територије наше земље. Ми смо чланица НАТО-а, што значи да су одлуке које се доносе у НАТО-у и наше одлуке и да имамо потпуно усклађену спољну политику са политиком Европске уније", рекао је Ковачевски и додао:

"Што се тиче конкретног лета, нема другог третмана у вези са одлуком која је већ донијета и која је на снази и која остаје на снази“.

Овим поводом огласило се и Министарство спољних послова саопштењем у којем стоји да је забрана за прелет авиона Лаврова донета у сагласности са одлуком владе о затварању ваздушног простора Сјеверне Македоније за све авионе руских компанија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана