Ковачевић: Тужилаштво поступило по принципима НДХ и нацистичке Њемачке

ГС
Ковачевић: Тужилаштво поступило по принципима НДХ и нацистичке Њемачке

ПОДГОРИЦА - Поводом кривичне пријаве које је против њега поднијело Основно државно тужилаштво Црне Горе, предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић за Портал РТНК је поновио да Мило Ђукановић још није морао да оде да да изјаву због навода на његов рачун у Скај препискама.

- Али сам ја због неког положаја дијелова свога тијела приликом стајања процесуиран и осумњичен јер се повлађује усијаним главама из антисрпског и промафијашког медијског лобија. Овим чином је тужилаштво повриједило углед Црне Горе као и сви они који су у овој хајци учествовали угледајући се на принципе поступања какви су важили само у нацистичкој Њемачкој и Независној држави Хрватској - истакао је Ковачевић.

Сматра да је процесуиран само зато што се зна да је Србин и какво је његово мишљење “о стиховима ратног злочинца, фашисте и подржаваоца НДХ Секуле Дрљевића који се налазе у химни Црне Горе”.

- Да се било коме другом нешто слично десило ко долази из редова неког другог народа о овоме не би било ни ријечи а камоли оволике хајке. Наравно, ово је и димна бомба којом треба покрити сва она непочинства људи из претходног режима за која ових дана сазнајемо. И да парафразирам једног од министара који је онако осионо закључио да нешто не морамо вољети али морамо поштовати. Ни Србе не морате вољети али ћете морати да нас поштујете - поручио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана