Ковач и Томпсон нису дошли на суђење Санадеру

Танјуг
Ковач и Томпсон нису дошли на суђење Санадеру

Загреб – Пјевачи Мишо Ковач и Марко Перковић Томпсон нису дошли на суђење бившем премијеру Иви Санадеру и ХДЗ-у гдје је требало да свједоче у случају “Фими медија”, преноси Танјуг.

Санадеров адвокат Чедо Продановић казао је на почетку расправе да се Ковач на суду није појавио због болести, док је Томпсон у Сплиту и не може да се врати до сриједе.

Тужилаштво у случају “Фими медија” тврди да су оба пјевача, према Санадеровој идеји, добијали новац из “црног” страначког фонда, Мишо за наступе на предизборним скуповима, а Томпсон да се у то вријеме суздржи од наступа за крајње десни политички табор.

Иако је на посљедњој расправи било најављено да ће свједочити и ХДЗ-ов кандидат за загребачког градоначелника Маргарета Мађерић ни она није дошла на суђење.

Суђење је настављено свједочењем бившег челника Хрватских аутоцеста Марија Црњака.

Бившег премијера Иву Санадера, ХДЗ и остале оптуженике Тужилаштво терети за незаконито извлачење новаца из државних институција и фабрика и пуњење такозваног црног фонда ХДЗ-а.

Троје свједока позвала је Санадерова одбрана.

Бивши премијер Хрватске и предсједник ХДЗ-а Иво Санадер раније је проглашен кривим за ратно профитерство у афери “Хипо банка” и примање мита од МОЛ-а за шта је осуђен на затворску казну од десет година и он се налази у хрватском затвору Реметинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана