Котор под водом, затворене улице у Тивту, касне летови

Агенције
Котор под водом, затворене улице у Тивту, касне летови

Подгорица - Обилне падавине које су данас погодиле Црну Гору, довеле су до плављења општина Тиват и Котор

Поплављен је пут испред старог града у Котору, а због пораста нивоа воде затворене су двије улице у Калимању и шеталиште у Доњој Ластви у Тивту, јавља ЦдМ.

Велики број пловила је угрожен у лучици Калимањ, саопштила је Општина Тиват.

"Општински тим за ванредне ситуације одлучио је да у овим улицама, уз асистенцију Комуналне полиције и Службе заштите и спашавања Тиват (СЗС), до даљњег саобраћај буде обустављен а упућен је апел власницима пловила у лучици Калимањ да се хитно упуте у лучицу како би започели испумпавање воде, јер је велики број пловила већ угрожен. Грађани се већ одазивају апелу и у лучици је у току испумпавање воде из пловила", казали су из тиватске општине.

Према ријечима командира СЗС Зорана Барбића, у случају потребе припремљене су вреће са пијеском за приобални дио уколико пораст плимног таласа буде значајније настављен.

"Припадници СЗС, уз асистенцију других надлежних служби и предузећа, обилазе локације којима пријети угрожавање од пораста нивоа мора. Путни правац которски кружни ток – Радовићи Луштица је проходан за саобраћај и под мјерама је надзора", наводи се у саопштењу.

У централним и јужним предјелима Црне Горе данас је на снази црвени метеоаларм, па је ово подручје под снажним утицајем циклонске активности која је условила јако нестабилне временске прилике, интензивну кишу и јак јужни вјетар.

Због невремена касне летови

Услијед неповољних временских услова, већина поподневних летова националне авио-компаније Montenegro Airlines саобраћаће са закашњењем.

Ово се посебно односи на дестинације југоисточне Европе, саопштено је из црногорске авиокомпаније.

"Имајући у виду тренутну најаву неповољних метео услова, а поштујући строге процедуре сигурности и безбједности, отвара се могућност кашњења летова и у наредна 24 сата", рекли су из те компаније.

Како преноси црногорски портал ЦдМ, након стабилизације временских прилика, сви летови ће се реализовати по устаљеном реду летења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана