Костанић: Сви ухапшени због подметања пожарасу Хрвати, антисрпска еуфорија непотребна

Танјуг
Костанић: Сви ухапшени због подметања пожарасу Хрвати, антисрпска еуфорија непотребна

Шибеник - Сви ухапшени због подметања пожара су држављани Хрватске, рекао је шеф Полицијске управе шибенско-книнске Ивица Костанић.

Он се дотакао и својеврсне "антисрпске еуфорије", која се појавила након што је за изазивање пожара ухапшено неколико припадника српске националне мањине, преноси Н1.

"Полиција првенствено утврђује ко је починилац и који му је мотив био за извршење кривичног дјела. Не бавимо се разним коментарима ко је које националности. Криминалистицким истраживањима смо утврдили те наводимо како су сви починиоци држављани Републике Хрватске, тако да је било какво распиривање мржње непотребно", рекао је Костанић за портал sibenik.in.

"Полицијска управа шибенско-книнска је и прије налога министра унутрашњих послова Давора Божиновића предузимала мјере и радње на откривању, како узрока пожара тако и на откривању евентуалних пиромана. До налога министру ова Полицијска управа већ је поднијела пет кривичних пријава због извршења кривичног дјела довођења у опасност живота и имовине, додао је он.

Након министровог налога открили смо још четири починиоца, казао је Костанић за портал sibenik.in.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана