Косорова: Није ми лако

Танјуг
Косорова: Није ми лако

Загреб - Знала сам да је пресуда написана чим смо дошли на суђање, није ми лако, рекла је бивша премијерка Јадранка Косор након што ју је Суд части избацио из ХДЗ-а.

"Није ми лако. Своје најбоље године уткала сам у рад ХДЗ-а. Поготово ми није свеједно када видим ко је донио ту одлуку", прокоментарисала је Косорова одлуку страначког Суда части.

Звало ју је, открила је загребачком дневнику, много такозваних обичних чланова ХДЗ-а и дало јој подршку, али баш нико из Клуба посланика, па ни њен пријатељ Владимир Шекс.

Каже да је то није разочарало, јер је, додала је, "више ништа не може разочарати".

"Одлука о избацивању за мене је очекивана, знала сам да је пресуда написана чим смо дошли на 'суђење'. Па, Флоријан Борас (председник Суда части) није узео ни минут да прочита моје приговоре на састав и рад суда", навела је бивша шефица ХДЗ-а.

Планове за будућност није откривала, али већ раније је рекла да ХДЗ-у мандат "неће вратити", тако да ће у Сабору бити независна заступница.

Суд части, који ју је данас једногласно искључио из чланства странке, засједао је на захтјев загребачког одбора ХДЗ-а због, како тврди, пречестих наступа Косорове, која је у јавности вријеђала опозициону странку и тиме јој нанијела велику штету.

Након пресуде, Борас је одбацио тврдње бивше предсједнице странке да је поступак њеног искључења из ХДЗ-а припремљен и спроведен противно Статуту странке и Закону о казненом поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана