Косор: Нећу из политике

Танјуг
Косор: Нећу из политике

Загреб - Бивши премијер и шеф ХДЗ-а Јадранка Косор је поручила да се неће одрећи политичке каријере чак и ако буде избачена из те странке, преноси Танјуг.

Предсједништво ХДЗ-а одлучило је да покрене дисциплински поступак због њених наступа у медијима.

Гостујући у емисији “Интервју недјеље” Хрватског радија она је поновила да се унутарстраначки обрачун с њом води “само зато што говори истину”.

Уколико Високи суд части ХДЗ-а пресуди њеној страначкој каријери и избаци је из странке, Косорова не планира да се одрекне политичке каријере.

- Ако будем избачена из странке остајем у Сабору, мандат нећу вратити, јер ја сам била носилац свих листа - јасно је поручила Косорова која је тражила изузеће Томислава Чуљака као члана Високог суда части, јер ју је “јавно прозивао” и као такав је “пристрасан и не може да суди”.

Предсједништво ХДЗ-а одобрило је да се против бивше предсједнице странке пред Високим судом части покрене дисциплински поступак, а том суду су претходно стигли захтјеви чланова да процјене да ли су медијски наступи Косорове у складу са страначким статутом и да ли је њима нанијела штету ХДЗ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана