Косор: Чудно да ХДЗ не реагује на Вучића

Танјуг
Косор: Чудно да ХДЗ не реагује на Вучића

Загреб - Јадранка Косор је оцијенила да је чудно што ХДЗ није реаговао на изјаве првог потпредсједника Владе Србије Александра Вучића о "Олуји" приликом посјете Загребу.

Бивша хрватска премијерка и предсједница Хрватске демократске заједнице Јадранка Косор која је недавно искључена из те странке, каже да је чудно да нико из те странке није реаговао на недавну изјаву српског вицепремијер Александра Вучића о "Олуји" и о наговјештају могућности повлачења међусобних тужби за геноциде.

Косорова, која је сада само посланик у хрватском Сабору, не искључује могућност да актуелни лидер те странке Тоислав Карамарко "није никакав убјеђени десничар, него напросто манипулатор".

Она је подсјетила и на блиско пријатељство Карамарка са српским премијером Ивицом Дачићем.

"Недавно је Александар Вучић био у Загребу и говорио је поново о Олуји као акцији у којој су протјерени Срби и да због тога у Србији плачу. Дакле, не прихвата историјске чињенице, о којима је пресудио и Хашки суд. Било ми је чудно да нико из ХДЗ-а није на то реаговао. Из владе је било назнака о повлачењу тужбе против Србије. Ни на то није било реакција", рекла је Косорова у интервјуу ријечком "Новом листу".

Говорећи о добрим односима Карамарка, који је раније био министер унутрашњих послова Хрватске са тадашњим и садашњим српским колегом и актуелним премијером Дачићем, Косорова каже да су јој у сјећању отсали срдачни сусрети њих двојице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана