Косачов: Подгорица би сад могла одустати од антируске оријентације

Срна
Косачов: Подгорица би сад могла одустати од антируске оријентације

БЕОГРАД - Шеф Међународног комитета Савјета Руске Федерације Константин Косачов изјавио је да би Црна Гора након парламентарних избора могла да промијени стратешки курс и да одустане од антируске оријентације.

"Судећи по свему, у Црној Гори се након парламентарних избора може промијенити не само распоред политичких сила, него и стратешки курс. Странка Мила Ђукановића, која је владала три деценије, први пут не добија већину. Овог пута нису успјели да одиграју на руску карту коју су бацали у сами центар предизборне кампање", написао је Косачов на "Фејсбуку".

Он је истакао да је Ђукановић "европско покровитељство" плаћао про-НАТО и антируском оријентацијом.

Косачов претпоставља да постоји могућност да се поново види другачија Црна Гора коју су вијековима са сусједном Србијом и блиском Русијом повезивали заједнички интереси и искрене симпатије, и коју Руси данас толико воле, упркос политичким неслагањима".

"Срећно, Црна Горо!", поручио је руски сенатор.

У Црној Гори јуче су одржани парламентарни и локални избори, а на основу 98,55 одсто обрађеног узорка, Демократска партија социјалиста освојила је 35,12 одсто гласова, а коалиција "За будућност Црне Горе" 32,52 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана