Конобар из БиХ осумњичен за силовање у Дубровнику

ГС
Конобар из БиХ осумњичен за силовање у Дубровнику

У Истражном центру Жупанијског суда у Дубровнику приводи се крају судска истрага против конобара С.П. (49), држављанина Босне и Херцеговине, који борави у Требињу. Истрага је покренута након што је ухапшен због основане сумње за кривично дјело силовања 20-годишње држављанке Сједињених Америчких Држава из Њујорка, пише Дубровачки вјесник.

"Кривично дјело силовања извршено је тако што је 12. јуна у раним јутарњим сатима, недалеко од жичаре и историјског центра града, на тераси пицерије 'Табаско' извршио насилнички по*ни однос са младом Американком без њеног пристанка, што је потом пријавила Полицијској управи Дубровачко-неретванској. Након тога, истражни судија је започео хитан увиђај и одмах испитао студенткињу која је требало да путује даље", рекао је портпарол Жупанијског суда у Дубровнику, судија Перо Милоглав.

Конобару из Требиња одређен је притвор до 30 дана због опасности од бјекства. Жупанијско окружно тужилаштво у Дубровнику рјешењем о покретању истраге од 14. јуна 2023. године терети конобара и за кривично дјело крађе на рачун америчке студенткиње којој је након гнусног чина одузео новчаник са новцем и двије банковне картице, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана