Коњевић: Састављање владе Црне Горе се претворило у циркус

Танјуг
Коњевић: Састављање владе Црне Горе се претворило у циркус

ПОДГОРИЦА- Предсједник опозиционе парламентарне Социјалдемократске партије (СДП) Рашко Коњевић оцијенио је данас да се састављање владе Црне Горе претвара у циркус и да томе највише доприноси сам мандатар Дритан Абазовић.

Коњевић је позвао Абазовића да, ако нема већину за састављање владе, треба да врати мандат.

Негирао је да је договорено да ће СДП-у новој влади припасти мјесто предсједника Скупштине.

-Сваки дан у медијима имате нову информацију. Плашим се се да састављање владе претварамо у циркус и да томе највише доприноси мандатар Дритан Абазовић. Он је добио мандат да састави владу. Ако нема већину за састављање те владе, треба да врати мандат. Абазовић треба да се изјасни - да ли има већину за састављање владе. У томе је цијела прича - рекао је Коњевић новинарима у Скупштини након сједнице Одбора за безбједност и одбрану, пренео је портал ЦдМ.

Примијетио је да се формирање владе најављује и одлаже из недјеље у недјељу.

Коњевић каже да Абазовић треба да саопшти да не може да обезбиједи већину у парламенту, а не да, како каже, „сваког дана добијамо 99 одсто нетачне информације“.

Коњевић је мишљења да Абазовић постаје талац Социјалистичке народне партије (СНП).

-Нека раскрсти релацију са СНП-ом и ако жели да формира владу, добродошао је. Уколико мисли да му неко други одређује састав владе, мислим да неће имати већину у парламенту”, навео је Коњевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана