Компанија из Славонског Брода жели купити стотину тенкова М-84 из Кувајта

ГС
Foto: Pixsell

Компанија Ђуро Ђаковић из Славонског Брода жели купити стотину тенкова из Кувајта и продати их на тржишту, преносе хрватски медији.

У току су разговори водства компаније и Кувајта о могућој продаји најмање 100 тенкова М-84 Ђаковићу. Кувајт има 148 тенкова, а након што су купили америчке тенкове Абрамс, више им нису потребни те је стога план Ђаковића да купи тенкове, ремонтира их и прода.

Идеја о купњи тенкова није нова јер су о томе компанија и министарство одбране Кувајта разговарали још прије 11 година. Компанија је недавно обавијестила и Министарство вањских послова РХ о упућивању писма намјере министарству одбране Кувајта у вези купње тенкова, као и њихова ремонта и пласирања на треће тржиште, преноси Кликс.

У складу са законом, прије евентуалног увоза тенкова у Хрватску, компанија мора добити дозволу од Министарства господарства и одрживог развоја РХ.

О захтјеву ће расправљати Вијеће за давање сагласности за извоз и увоз робе војне намјене које мора једногласном одлуком дати сугласност за увозну дозволу, саопштава Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана