Комите подржале одлуку да им се Ђукановић придружи на Цетињу

Тањуг
Комите подржале одлуку да им се Ђукановић придружи на Цетињу

ПОДГОРИЦА - Патриотско комитски савез Црне Горе подржао је данас одлуку предсједника Мила Ђукановића да им се придружи у протесту против устоличења изабраног митрополита Јоаникија на Цетињу, 5. септембра, ако у међувремену та церемонија не буде измјештена или отказана.

Из тог покрета кажу да су се "грдно" преварили они који мисле да их, како наводе, "икакви ''мачићи'' могу поколебати, уплашити или спријечити да буду на Цетињу" у недељу.

"Покушаји укупне позиције да ''све што се дешавало'' припишу једном човјеку је њихова обмана али, на жалост, и доказ колико слабо познају народ на чијем челу претендују да буду", наводи се у комитском саопштењу објављеном на фејсбук профилу тог покрета. 
Они су поново оптужили Србију и српски државни врх да се, како наводе, "отворено и дрско" мијеша у изборни процес у Црној Гори, за куповину црногорских медија, финансирања, пријетње" и, уз све то, кажу, "лицемјерног пренемагања српских попова и политичара...".

Комите кажу да је црногорска политичка сцена јасно профилисана у два правца, "од којих један иде пут 21. вијека, а други остаје заробљен погубном идеологијом прошлих вијекова, која, сама по себи, не може одржати пробу времена".

Они тврде да је на дјелу, "потпуна великосрпска хистерија".

"Како у земљи тако и ван ње, посебно у Србији, где се, послије изјаве председника Црне Горе Мила Ђукановића да ће бити са народом 5. септембра на Цетињу, као на траци, смењују мрзитељи свих ''фела и величина'', свих професија редом, како би довели ситуацију до усијања. А немају потребе за тим; народ је црногорски рекао да се на трону Светог Петра Цетињског, неће дозволити устоличење митрополита туђе цркве", наводи се у саопштењу црногорских комита, блиских Милу Ђукановићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана