Колинда показала средњи прст Шкори: Прошло је вријеме кад је жена сједила у ћошку

Г.С.
Колинда показала средњи прст Шкори: Прошло је вријеме кад је жена сједила у ћошку

ЗАГРЕБ - Бивша предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић реаговала је на јучерашњу изјаву Мирослава Шкоре и то тако што је фотографију себе како му показује средњи прст послала Јутарњем листу уз поруку.

“Придружујем се свим женама које овим 'непристојним' чином показују свој став и дижу глас против оних који нас покушавају вратити вијекове уназад. Прошло је вријеме кад је жена сједила у ћошку и чекала што ће 'баја' рећи. Увијек сам била за живот, али и за живот који има право на избор. Без притиска, без стигматизације и увјетовања, посебно у најосјетљивијим животним ситуацијама попут силовања. Стога и ја у знак подршке дижем средњи прст за нас жене и наша права, али и за мушкарце који нас подржавају”, поручила је за Јутарњи.

Подсјетимо, Шкоро је изјавио да се силована жена, ако затрудни, о абортусу мора договорити са својом породицом, а комплетна изјава је изазвала низ реакција.

“Лично и и као челник Домовинског покрета залажем се да се трудноћа штити до краја. Држава, ако држи до себе, има безброј механизама како да помогне свакој породици, жени, мајци која се одлучује на такав чин. Нисмо ми примитивна заједница, не забрана, али учинити све да се сачува живот”, рекао је Шкоро.

Једна од жешћих реакција била је и она замјенице градоначелника Осијека Жане Гамош, која је објавила фотографију на којој Шкори показује средњи прст те је позвала и друге жене да учине то исто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана