Коалиција За будућност Црне Горе осудила учестале нападе на СПЦ и рожајског пароха

Срна
Коалиција За будућност Црне Горе осудила учестале нападе на СПЦ и рожајског пароха

ПОДГОРИЦА- Коалиција За будућност Црне Горе најоштрије је осудила све учесталије нападе на Српску православну цркву (СПЦ) и пароха рожајског Слободана Радојевића, наглашавајући да очување добрих међунационалних односа мора остати приоритет свима који одговорно врше јавне функције.

Коалиција у саопштењу оцјењује да напади на СПЦ и пароха Радојевића долазе из истих политичких кухиња које желе да поремете национални склад и добре међуљудске односе по којима је Рожаје познатљиво.

“Посебно је забрињавајуће што ови вербални напади полако прерастају у политички став појединих локалних функционера и формализују се као политичка платформа”, истиче се у саопштењу.

Из Коалиције За будућност Црне Горе додају да то свакако није пут којим треба да иде Рожаје и Црна Гора.

“Црква и друге вјерске заједнице су у својим правима и слободама одвојене од државе, а на носиоцима како државне тако и локалне власти је да обезбиједи правни и друштвени амбијент за неометано функционисање, како Цркве, тако и других вјерских заједница јер по слову Устава и закона сви морају имати једнака права”, наводи се у саопштењу.

Из коалиције додају да очување добрих међунационалних односа мора остати приоритет свима који одговорно врше јавне функције јер су различитости највеће богатство и квалитет Црне Горе и њених грађана.

“Морамо се научити да уважавамо и поштујемо једни друге са свим својим вјерским и националним посебностима и да је то заправо једини исправни пут којим треба да иде Црна Гора”, закључују у саопштењу коалције, чији су лидери Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана