Ко је убио припаднике грчке мафије: Један од осумњичених у притвору у Црној Гори

Г.С.
Ко је убио припаднике грчке мафије: Један од осумњичених у притвору у Црној Гори

Тужилаштво у Грчкој јуче је поднијело кривичну пријаву против двије особе осумњичене за убиства припадника грчке мафије, тврди "Balkan Insight".

Иначе, за убиства Јаниса Скафтуроса из 2022. и Василиса Рубетиса из 2023. године, који су, како наводи тај портал, важили за водеће чланове грчке мафије, сумњичи се седам особа, а један од осумњичених је у притвору у Црној Гори.

Међу седам осумњичених су и двојица етничких Грка из земаља бившег Совјетског Савеза који су ухапшени 17. јануара. Још један осумњичени је приведен у Лариси.

Такође, издат је налог за хапшење још двије особе, из Грузије и Узбекистана, које су побјегле у иностранство. Још једно лице се тражи у Грчкој, а једно је у притвору у Црној Гори.

Према писању "Balkan Insight", грчка полиција је рекла да је особа која се налази у притвору у Црној Гори мушкарац албанског поријекла Пајо Џонатан (25). 

Џонатана је 14. октобра 2023. ухапсила црногорска полиција на граничном прелазу Сукобин приликом покушаја да напусти Црну Гору. Он се терети за криминално удруживање у стицају са недозвољеним држањем оружја и експлозивних материја, као и фалсификовање исправе.

Приликом покушаја напуштања Црне Горе користио је лажни грчки пасош на име Папас Василе. Црногорске власти сумњиче њега и двојицу држављана Јерменије, Армена Мартиросјана и Артјома Мнацакањана да су припремали убиство у Будви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана