Ко је Љупче Палевски, главноосумњичени за убиство дјевојчице Вање

Танјуг
Ко је Љупче Палевски, главноосумњичени за убиство дјевојчице Вање

СКОПЉЕ - Љупчо Палевски, познат и као Палчо, који је према сазнањима из истраге главноосумњичени за убиство 14-годишњице Вање Ђорђевске и 74-годишњег фризера Панче Жежовског, недоступан је надлежним органима и вероватно се налази ван земље.

Према писању скопских медија, ријеч је о македонском бизнисмену и политичару. Палевски, наиме, има десничарску странку у Македонији, бавио се грађевинарством, а био је у екстрадиционом притвору у Београду по међународној потјерници Хрватске. Имао је и свој подкаст.

Тројица приведених били су у блиским односима за Палевским преко, како преноси скопска Телма ТВ, минорне радикалне Десне странке, а заједничке фотографије су често дијелили на друштвеним мрежама.

Према Фејсбук налогу главноосумњиченог, Палевски се свакодневно оглашавао на друштвеним мрежама осим  27. новембра, када се, према истрази, догодило киднаповање и убиство Вање.

 Вијест да је 14-годишња дјевојчица Вања Ђорђевска након седмодневне потраге пронађена мртва потресла је Сјеверну Македонију, али и цијели регион, а као могући мотив овог злочина медији наводе користољубље.

Овим поводом три особе су притвору у трајању од 48 сати. На саслушању је од јутрос и отац убијене девојчице.

Иначе, скопски медији преносе да је за отмицу и убиство Кривичним законом Сјеверне Македоније предвиђена казна у трајању од најмање 10 година до доживотне робије.

У основној школи "Јохан Хајнрих Песталоци" данас у девет часова отворена је књига жалости поводом смрти 14-годишње Вање, преноси МИА.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана